zomaar info crypto

Laatste reactie 18/01/2018 22:17 door Jack
· Markeren als ongelezen
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
hoe te handelen in crypto,s. scroll op de site ook naar onderen voor volgende video.
 
http://fortune.com/2018/01/11/ripple-moneygram-xrp-cryptocurrency-bank-transfers/
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
kraken.com, stekker eruit????
   ***MAINTENANCE ANNOUNCEMENT***   Kraken is presently offline for maintenance.   While maintenance is underway, the website and API will not be reachable, and orders will not be able to be placed or canceled.   The Kraken Team  
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
Ripple.
https://www.technologyreview.com/s/609958/no-ripple-isnt-the-next-bitcoin/
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
Andere site,


Beste belegger,


Kraken is een van onze preferente cryptoplatforms. Maar het loopt al een tijdje mank. Al weken is het erg moelijk voor nieuwe gebruikers om een goedgekeurde account te krijgen.

En de wachtrij aan nieuwe beleggers zwelt aan. Kraken ervaart het bekende flessenhalsprobleem.

Kraken heeft daarom besloten om het complete platform te voorzien van een grootschalige upgrade. Maar daarvoor moest het naar een drastische maatregelen grijpen: het platform volledig offline halen. Dat is iets wat je niet vaak tegenkomt, in de financiële markten.U begrijpt dat vele lezers zich zorgen maakten bij het zien van deze melding. Volledig terecht overigens, want ook wij vinden dat Kraken dit beter had kunnen aanpakken.

Anderzijds, het is een club van technische wizards, die niet veel kaas hebben gegeten van klantenservice. Dan krijg je dit soort korte, technische mededelingen. Zonder meer.

Toch kon dit euvel wel eens een heftige impact krijgen op de cryptomarkt. Want terwijl iedereen steen en been klaagt over Kraken, heeft deze operator zo meteen een gloednieuwe structuur klaar.

En dan worden al de nieuwe klanten, die momenteel nog in de wachtrij staan, bediend.

Vergeet niet dat Kraken tot de grootste spelers in de cryptomarkt behoort. Letterlijk honderdduizenden, zo niet miljoenen nieuwe beleggers zullen dan investeren in crypto.

De impact kon wel eens gigantisch worden.

Alsof een tsunami aan kapitaal op de cryptomarkt inslaat. We zouden er niet van staan kijken dat vele records verpulverd worden.

TIP: zorg dat je voor deze vloedgolf aan kapitaal gepositioneerd bent!

profiteren van het koersgeweld in de cryptomarkten.

Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel.

De recente terugval in de cryptomarkt heeft in belangrijke mate te maken met de uitval van Kraken, maar we verwachten dat de koersen een zweepslag omhoog kunnen maken.

Wat je ook doet, zorg in ieder geval dat je er goed op bent voorbereid.
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
hier kan je ook alles mooi bijhouden, incl wat en hoe mensen denken cq traden realtime.
https://nl.investing.com/crypto/
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
stel u wil historische data hebben voor de belastingdienst sla onderstaande link dan op! je kan de meeste coin daar terug vinden    onderstaande link is de coins dan naar historica data 
https://coinmarketcap.com/historical/20170101/  
https://coinmarketcap.com/currencies/ripple/historical-data/?lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_feed%3BKZwI9%2BHPQwCSEnOKJtHd4g%3D%3D 
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
stel u wil historische data hebben voor de belastingdienst sla onderstaande link dan op! je kan de meeste coin daar terug vinden    onderstaande link is de coins dan naar historica data 
https://coinmarketcap.com/historical/20170101/  
https://coinmarketcap.com/currencies/ripple/historical-data/?lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_feed%3BKZwI9%2BHPQwCSEnOKJtHd4g%3D%3D 
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
wegwijzer.
Stap 1: Ga naar www.coinmarketcap.com 
Stap 2: Klik op de digitale munt, bijvoorbeeld Bitcoin 
Stap 3: Klik op ‘Historical Data’ 
Stap 4: Hier zie je nu alle historische data in dollar
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
1. Volg gespecialiseerde (nieuws)sites  Er zijn honderden, zo niet duizenden websites te vinden die de laatste ontwikkelingen over Bitcoin volgen. bent u ook geïnteresseerd in nieuws over Ethereum, Gulden, Nexus of andere altcoins.  CoinTelegraph  CryptoCoinsNews  Coindesk  Tweakers.net  De meeste websites schrijven voornamelijk over Bitcoins en de top-5 altcoins (op dit moment Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash en Monero), wil je echt specifiek meer over een bepaalde altcoin lezen, word dan lid van Reddit (een sociale nieuwssite). Daar vind je verschillende subreddits over allerlei verschillende blockchaingerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld Litecoin.

http://www.cryptocoinsnews.com/
https://cointelegraph.com/
https://www.coindesk.com/
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1777883/0

https://bitcointalk.org/index.php?board=79.0
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
altcoins volgen via android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blockfolio.blockfolio&hl=nl

via ios
https://itunes.apple.com/us/app/coincap-real-time-cryptocurrency-market-data/id1074052280?mt=8
https://itunes.apple.com/us/app/blockfolio-bitcoin-and-altcoin-portfolio/id1095564685?mt=8

macbook/iMac
https://itunes.apple.com/nl/app/coin-tick-menu-bar-crypto-ticker/id1141688067?mt=12
websites
https://www.coingecko.com/en

https://coinmarketcap.com/
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
15 januari gaat er wat gebeuren, opletten dus, fijne avond.
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
https://cointelegraph.com/news/telegram-500-mln-pre-ico-aims-to-be-largest-ever
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
https://cointelegraph.com/news/telegram-500-mln-pre-ico-aims-to-be-largest-ever
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
De waarde van cryptomunt bitcoin is dinsdagavond nog verder teruggezakt tot even onder $10.000 per stuk. Ook andere munten kelderen nu nieuwe ingrepen van overheden in Europa en China de handel beperken.

Bitcoin verloor dinsdag richting middernacht 28% van de waarde.

Overheden vrezen luchtbellen in de financiële markten, zonder onderliggende waarde die de prijsstijgingen zouden steunen, en hebben maatregelen aangekondigd. Alle ingrepen en nieuws van een grote diefstal hebben de waarde van de bitcoin als meest populaire munt in een week tijd met duizenden dollars verminderd.

Dit was de prijsbeweging dinsdag tot laat in de avond:


Half december vorig jaar stond bitcoin nog op $19.000 per stuk. Dinsdag verloor de munt opnieuw snel 10% waarde en ging naar de laagste prijs in zes weken tijd. Ook andere cryptomunten als de ripple (-32%) en ethereum (-22%) hadden het zwaar.

Harde ingreep China

In China kraken vrijwel alle digitale munten onder een nieuwe ingreep van de Chinese overheid. De Chinese centrale bank wil, volgens een uitgelekte notitie over overleg van internetbedrijven met topbestuurder Pan Gongsheng, een blokkade voor alle digitale munten doorvoeren.

Chinezen handelen relatief veel met hun spaargeld in gekochte cryptomunten. Gongsheng noemt het risico voor het hele financiële stelsel te groot geworden. Centrale en lokale overheden moeten daarom alle georganiseerde handel in digi-munten als bitcoin beperken. Particulieren die bijvoorbeeld digitale diensten zoals ’wallets’, waarin de munten worden gestald, willen beginnen worden volgens dit memo ook gestraft.

Uit het memo blijkt volgens Reuters dat de cryptomunten Chinezen te veel zouden afleiden van investeringen in de „reële economie”. Het geld is niet meer te volgen voor de toezichthouders.

Begin januari sneed Peking de georganiseerde handel al de pas af, omdat die veel te veel stroom zou verbruiken die nodig is voor de bevolking.

Klap vermogensreuzen

Eind vorig jaar waarschuwden De Nederlandsche Bank en minister Wobke Hoekstra (Financiën) voor een bubbel. Mensen die erin belegden zouden er fors op kunnen verliezen.

Grote vermogensbeheerders in Europa als Schroders, Aviva, Aberdeen, M&G, Man Group en Janus brachten de munten eveneens een slag toe: zij weigeren er ooit in te gaan beleggen. Ze noemen de munt speculatie, zonder dat er werkelijke waarde onder ligt.

Daarnaast kondigden als Frankrijk aan met extra regelgeving te komen tegen de uitwassen van de muntenhandel.

Meer overheden proberen de nieuwe munten aan te pakken omdat criminelen die gebruiken voor drugs- en wapentransacties. De handel is vrij anoniem mogelijk.

Ook de Europese financiële waakhond Esma waarschuwt kopers dinsdag dat ze fors geld kunnen kwijtraken als ze in bitcoins of andere cryptomunten beleggen. De munt is zoals de koers van afgelopen dagen toont extreem beweeglijk; wie erin belegt moet verliezen kunnen incasseren.

China heeft de handel in bitcoins en crowdfundingacties met cryptomunten, de immens populaire ico’s, aan banden gelegd. In Azië is Zuid-Korea dit jaar het volgende land dat de hele handel aan banden legt.

Diefstal

Naast extra regelgeving in Azië en Europa, wordt de cryptomuntenwereld ook geteisterd door de effecten van een grote diefstal van een andere cryptomunt, de stellar. Hackers hebben voor ongeveer €325.000 van deze cryptomunt buitgemaakt.

De inbraak van 670.000 munten gebeurde via het platform waar kopers hun digitale portemonnee stallen, de dienst Blackwallet. Daarin staan de verhandelabare lumens, de munten stellar. De munten werden vervolgens via de cryptobeurs Bittrex weer ingewisseld voor andere digitale munten.

Sinds vorig jaar groeien waarschuwingen over het explosieve gebruik van stroom. Het mijnen van bitcoinmunten kost momenteel volgens zakenbank Morgan Stanley al meer dan heel Nederland jaarlijks verbruikt.

Opmars

Eind vorig jaar won de bitcoin sterk in waarde nadat twee beursplatforms afgeleide beleggingsproducten op bitcoin wilden brengen. Dat maakte de munt toegankelijk voor grote vermogensbeheerdes en beleggers. Zij konden speculeren een stijging of daling van de munt. Veel fondshuizen hebben bij de Amerikaanse toezichthouder aanvragen ingediend om indexfondsen op de honderden digitale munten te mogen brengen. Daarmee spreiden ze het risico.
Jack van Hoof 3 maanden geleden geplaatst
Madelon vos.
De waarheid achter Ripple  door Madelon Vos   gepubliceerd 15 jan 2018 om 13:15         Ripple is de op één na populairste crypto van dit moment. Verdiend of niet verdiend, tijd om er dieper in te duiken. Waarom is Ripple plotseling zo populair?  De cryptovaluta is hot en de koers gaat volgens velen, zoals ze dat dan in cryptoland zeggen, to the moon. Het ging zelfs zo goed met ripple dat ze ether voorbij gestormd was. De marktkapitalisatie van Ripple is momenteel maar liefst 70 miljard.  Het was dan ook de best presterende crypto van 2017, met een stijging van wel 36,000%. Critici onder ons vragen zich af of deze stijging wel terecht is.   In de eerste vier jaar van het bestaan van Ripple ontving zij in totaal $93,6 miljoen van onder andere Andreessen Horowitz, Google Ventures en VC's. Deze firma's investeren doorgaans in bedrijven als Uber of Facebook. Het lijkt erop dat zij potentie zien in Ripple, de vraag is alleen: waarom?  Ripple heeft zich in haar vroege bestaansgeschiedenis al zeker bewezen. Ook werkt Ripple vandaag de dag samen met meer dan 100 verschillende financiële instituten. Alles aan Ripple lijkt op het eerste gezicht perfect, maar toch is dit niet het geval.    De gemoederen in cryptoland zijn al lange tijd verdeeld en dit is waarom.  De cryptomunt XRP staat los van Ripple  Bij Ripple wordt vaak gelijk gedacht aan de cryptomunt met de ticker XRP. Niets is echter minder waar, want Ripple staat helemaal los van de cryptocoin: XRP, wat nogal eens voor verwarring zorgt. Ripple heeft haar eigen cryptomunt - XRP - in het leven geroepen, om zo (gemakkelijker) producten te kunnen leveren aan haar klanten.   In 2015 kreeg het pas de naam Ripple, tot dan toe droeg zij de naam opencoin. Ripple heeft meer dan 150 werknemers. Nu hoor ik u denken, is Ripple een bedrijf? Ja, dat klopt. Ripple geeft banken de mogelijkheid om geld (goedkoper en met minder risico) over grenzen heen te brengen. Hiervoor maakt Ripple gebruik van het Ripple-netwerk en de Ripple-blockchain, maar niet van XRP.  Daarnaast helpen ze banken om de liquiditeit te verbeteren, wanneer ze handelen op de opkomende markten (emerging markets). Dit is het enige Ripple product dat ook echt gebruik maakt van XRP's. Voor 2018 staat er wel een nieuw product op de planning, maar ook deze zal geen gebruik maken van de XRP token.  De meer dan 100 bedrijven waar Ripple momenteel mee samenwerkt maken allemaal gebruik van de mogelijkheid om geld goedkoper van A naar B te verplaatsen en hiervoor is dus geen XRP nodig. Slechts één samenwerkingspartner maakt gebruik van XRP.   Dit betekent dat al het goede nieuws dat er voor zorgde dat mensen XRP kochten eigenlijk helemaal losstaat van XRP, omdat het te maken heeft met Ripple als bedrijf. Voor Ripple maakt het niet uit welk product de klant aanschaft. Voor de XRP investeerders is dit er op of er onder.  Wist u dat? Ripple oprichter is de 5e rijkste man van de wereld  Ripple is niet decentraal  Ripple bezit 62% van de bestaande XRP zelf. Om investeerders in XRP tegemoet te komen hebben ze aangegeven 55 miljard van de coins in escrow te stoppen, om de voorspelbaarheid van het aanbod te waarborgen. Doordat het systeem centraal is, is het echter nog maar de vraag of investeerders Ripple op haar woord vertrouwen.  Ripple gaf aan iedere maand 1 miljard coins te vrij te geven, 55 maanden lang. De grote winnaar hierin is dus – u raadt het al – Ripple zelf. Een ander naadeel van centralisatie is dat als een pilaar weg valt, Ripple als kaartenhuis in elkaar kan storten. Bij regulatie of  een verbod op crypto's kan een centrale munt makkelijker worden aangepakt.  Ripple is niet disruptief (genoeg)  Wat Ripple als bedrijf dus eigenlijk doet is het verbeteren van de bankensector. En Ripple is niet het enige bedrijf dat zich hiermee bezig houdt.  Bij het investeren in cryptocurrencies is het altijd van belang dat er wordt gekeken naar de mate van disruptie. Hiermee wordt bedoeld: kan dit product ook in de markt worden gezet zonder het gebruik van een blockchain of cryptotoken? Bij Ripple kan dit wel, wat direct inhoudt dat de mate van disruptie relatief laag is. Bitcoin is wel een disruptor. Zonder de blockchain technologie waren Peer-2-Peer transacties niet mogelijk.   Het R3-consortium doet precies hetzelfde als ripple. In totaal zijn 70 van de grootste banken ter wereld bezig met optimaliseren van de verplaatsing van geld van A naar B. De reden waarom u hier waarschijnlijk niet van gehoord heeft – ondanks dat er 107 miljoen dollar naar toe gegaan is – is omdat zij dit bewerkstelligen zonder gebruik te maken van een cryptotoken.  Ook de welbekende SWIFT-transacties zijn in feite niks anders dan hetgeen wat Ripple doet. Wanneer zij hun eigen blockchain beginnen kunnen ze Ripple in principe zo van de kaart vegen.  Wanneer we dit alles opsommen lijkt de recente stijging van de vraag naar Ripple-tokens onterecht. Degene die vooral rijk geworden is van de koersstijging is het bedrijf zelf. Ondanks dit krijgen wij dagelijks vragen binnen over het aankopen van XRP. Het enige wat ons rest te zeggen is: Bezint eer ge begint. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 January 2018 om 00:04
Aantal lezers 23
Aantal reacties 15